понеделник, 18 октомври 2010 г.

РОДЕНИ ДА СЛУЖИМ НА ИИСУС



“Тъй като сте очистили душите си чрез послушание на истината за нелицемерно братолюбие, любете се един друг горещо, с чисто сърце, 23 тъй като се новородихте не от тленно семе, а от нетленно, чрез Божието слово, което живее и трае (до века). 2: 1 И така, като отхвърлите всяка злоба, всяко лукавство, лицемерие, завист и всяко одумване”

РОДЕНИ ДА СЛУЖИМ НА ИИСУС


Семето пада в земята. Дъждът го полива и то израства. След това цъфти и накрая дава още повече семена. Вие можете да видите това в цветните градини или по нивите. Семето донася на яве нов живот. Бог използва тази картина за да обясни какво се случва с християнския живот. Неговото Слово, Библията е семето. То засява посланието, че Бог ни обича и изпрати Иисус за да ни спаси. Това Божие Слово ни превежда от смъртта в живота. Апостол Петър пише: „новородихте се не от тленно семе, а от нетленно.”
Ние бяхме мъртви за Бога заради греховете си. Но Словото Му сега ни казва,че ние сме опростени и оживени заради това, което Христос направи за нас. Божето Слово ни донесе нов живот. Този нов живот носи добри неща. Божията любов ни подтиква да обичаме хората около нас. Божието слово ни учи да се обичаме един другиго, а не да злословим един срещу друг.
Божието слово е като малко семенце. То расте в сърцата и живота ни и ни кара да желаем да служим на нашия Спасител. Вярвайте в Божието Слово и служете на Бога и приятелите си.

Да се помолим:

Господи Боже, благодаря Ти за новия живот, който ми даваш. Използвай Твоето Слово да ми помага да върша добри неща за Твоя чест и в помощ на околните ми. В името на Иисус. Амин

Радослав Радков

Няма коментари:

Публикуване на коментар